10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü , Güncel

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 76. yılında İlçemizde törenle anıldı.

Anma Töreni Saat 09.00'da Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreniyle başladı. Törene, Adıyaman Vali Yardımcısı Onur KÖKÇÜ, İlçe Garnizon Komutanı J.Ütğm. Necip KACAR, İlçe Belediye Başkan V. Bekir SAVICI, kamu kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtına Çelenk Sunma töreninin ardından Atatürk'ün ebediyete intikal ettiği saat 09.05'de siren sesleriyle birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Kaymakamlık binası önündeki törenin ardından saat 09.30'da Tut Çok Programlı Anadolu Lisesi çok amaçlı toplantı salonundai anma törenine geçildi.

Törende, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Tonguç Yücel ZENGİN günün anlam ve önemini belirten konuşmasında “…Unutmayalım ki, Atatürk’ün fikir ve düşüncelerini en iyi şekilde anlayıp uygulamaya koymak hepimiz için önemli bir vazifedir. Bu yüzden, her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içinde olmamamız …” dedi.

Törende ayrıca günün anlam ve önemini belirten slayt ve video sunumu yapıldı, öğrenciler tarafından şiirler okudu, oratoryo gösterimi yapıldı.

Yukarı