İLÇEMİZDE 100 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU.

İLÇEMİZDE 100 BİN FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU. , Güncel

Orman ve Su İşleri Bakanlığının “Dut Eylem Planı” çerçevesinde yeşillikler diyarı ilçemiz Tut’ta, 100 bin adet Dut Fidanı toprakla buluşturuldu.

10 bin nüfusa sahip ilçemiz ağaçlandırma eylem planı çerçevesinde 3 yıl içerisinde her bireye 10 adet dut fidanı düşmek üzere toplam 100 Bin adet dut fidanı toprakla buluşturulacak.

İlçemiz girişindeki arazi üzerinde startı verilen dut fidanları dikim töreni öncesi halkoyunları gösterisi sunuldu.

Törene Valimiz Mahmut DEMİRTAŞ, Kaymakamımız Mehmet MUT, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim KOYUER, İl Emniyet Müdürü Fikret SALMANER, İlçe Belediye Başkanımız Cemal AVCI, Adıyaman Orman İşletme Müdürü Mehmet HARBİ, Adıyaman Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil ALAN, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal YILMAZ, Kurum amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fidan dikimi töreninde hitap eden Valimiz Mahmut DEMİRTAŞ, “Bugün vatandaşlarımıza gelir getirici meyve türü olan Dut fidanlarını toprakla buluşturacağız. Bu projemize geçen yıl başlamıştık. Bu proje çerçevesinde Atatürk Barajı sağ sahil bandında 500 bin adet fidan diktik. Bu fidanlarımızın büyük bir kısmı gelir getirici meyve fidanlarından oluşuyordu. Bu proje ile amacımız, bir taraftan daha yaşanılır ve daha yeşil bir Adıyaman oluşturmak, bir taraftan da köyden kentlere olan göçü durdurmak ve köyü cazip hale getirebilmektir. Tut ilçemizde de üç yıl içerisinde 100 Bin adet Dut fidanı dikmeyi hedefliyoruz. İnşallah bu fidanlarımız yeşerecek ve vatandaşlarımıza gelir getirecektir” dedi.

Kaymakamımız Mehmet MUT, konuşmasında, “ Ülkemizde son yıllarda dut üretiminin düştüğü anlaşıldığından, Orman ve Su İşleri Bakanlığımız tarafından 2014-2016 yılları eylem planı kabul edilmiş olup, bu eylem planı çerçevesinde 3 milyon dut fidanının toprakla buluşması planlanmıştır. Bizlerde bu eylem planı çerçevesinde ilçemizin de ismini aldığı 100 bin adet Dut Fidanını toprakla buluşturarak, ilçemize ekonomik anlamda değer katmak istiyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Valimiz Mahmut DEMİRTAŞ, Kaymakamımız Mehmet MUT, Belediye Başkanımız Cemal AVCI, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar dut fidanlarını toprakla buluşturdu.

Yukarı